Pinkpop

Pinkpop is een jaarlijks Nederlands festival in Landgraaf, dat zich drie dagen lang afspeelt. Op het festival vind je vooral verschillende pop bands en artiesten, maar er zijn ook wel een Dj's en rockbands te vinden. Pinkpop duurt in totaal 3 dagen.

Graspop

Graspop of ook wel de “Graspop Metal Meeting” is een jaarlijks festival in België waar duizenden bezoekers bij elkaar komen om te luisteren naar de beste rock en metal bands. Graspop duurt in totaal 4 dagen.

Werchter

Rock Werchter is een Belgisch festival dat zich jaarlijks afspeelt in het plaatsje “Werchter”. Vroeger was Rock Werchter een echt rock festival maar tegenwoordig spelen er ook veel pop en rap artiesten. Werchter is in totaal 4 dagen lang.

Paaspop

Paaspop is een Nederlands festival in het dorpje Schijndel. Het festival heeft zijn naam te danken aan dat het zich elk jaar tijdens paasweekend afspeelt. Op Paaspop heb je heel erg veel verschillende stijlen maar vooral pop en rock.

Defqon.1

Defqon is het grootste dancefestival ter wereld en wordt georganiseerd in Biddinghuizen, Nederland. Het was voorgaande jaren altijd 3 dagen lang, maar door de enorme vraag aan tickets is het sinds 2022 verhoogd naar 4 dagen. Op het festival klinken verschillende stijlen maar de belangrijkste categorieën zijn hardstyle en hardcore.

Lowlands

Lowlands speelt zich, net als Defqon, af in Biddinghuizen. Het is een driedaags festival waar hele grote namen voorkomen. Lowlands varieert sterk van muziekstijlen, je hoort er veel rock, pop, hip hop en dance. Lowlands heeft nog veel meer dan alleen muziek, er komt namelijk ook theater, ballet en film op het festival. 

Pukkelpop

Pukkelpop is een groot popmuziek festival dat elk jaar afspeelt in het Belgische plaatsje Kiewit. Het festival duurt in totaal 4 dagen lang. Ondanks het een popfestival is komen er ook steeds vaker andere muziekstijlen op het festival denk hierbij aan dance, alternatief en rock. 
 

casual-cases