Iedereen kent het wel dat je je oortjes uit de knoop moest halen, of vergeten was dat je oortjes instaken en je telefoon bijna te pletter viel. Draadloze oortjes zijn iets van de laatste tijd. Tegenwoordig kan je ze verbinden met Bluetooth en niet meer met met een kabel. Deze nieuwe technologie brengt inmiddels veel voordelen mee , maar ook nadelen. In deze blog lees je meer hierover.

Oortjes VS koptelefoons

Koptelefoons zijn groter dan oortjes. Maar dit betekent niet dat de geluidskwaliteit van je oordopjes minder goed is. Integendeel: Goede oordopjes komen met gemak in de buurt van de geluidskwaliteit van koptelefoons. Een andere fijne bijkomstigheid van de de oortjes; je voelt ze nauwelijks zitten. De meeste exemplaren zitten oppervlakkig in je oorschelp, maar er zijn ook exemplaren die in je oor passen, ook wel "in-ear" genoemd. Het is duidelijk uit de naam: De oordopjes blijven extra goed zitten omdat ze echt in je gehoorgang gaan.

On the go

Oortjes zijn ideaal voor wanneer je altijd onderweg bent. Ze wegen weinig, zijn klein en makkelijk vervoerbaar. Tijdens het sporten en wandelen zijn oortjes je beste vriend. Sportspecifieke oordopjes zijn altijd de beste keuze. Het is omdat deze modellen een unieke pasvorm hebben, waardoor ze altijd op hun plek blijven zitten, ongeacht hoe fanatieke sporter je ook bent. Bovendien zijn deze modellen vaak water- en zweetbestendig: zeer nuttig!

Batterijduur van oortjes

Omdat draadloze oordopjes geen stroom van een kabel krijgen, moeten ze ergens energie vandaan halen. Dit betekent dat ze moeten worden opgeladen. Bovendien moet je dit niet vergeten! Planning gemaakt om een uurtje te rennen, maar vergeten je oordopjes op te laden? Dan kun je de opzwepende muziek op je buik schrijven. Bovendien vereist opladen dat er een kleine accu aanwezig is, waardoor headbands en draadloze oordopjes meestal zwaarder zijn dan varianten met snoer.

Eigenschappen en functies van oortjes

Er zijn veel oortjes op de markt die ervoor zorgen dat je de beste geluidskwaliteit kunt krijgen door verschillende functies en mogelijkheden. Je kunt draadloos muziek luisteren zonder de geluidskwaliteit te verliezen dankzij de ruisonderdrukking, versterking van de bas en ergonomische ontwerpen die ervoor zorgen dat je oren perfect passen.

Blog artikelen
casual-cases