Niet bovenaan in de hitlijsten

Een lijstje met de mooiste Nederlandstalige songteksten. Maar wist je dat deze nummer helemaal niet zo hoog scoorde in de hitlijsten? Deze nummers zijn populair door hun opvallende songteksten. Het nummer ‘Als je bij me weggaat’ van Acda en De Munnik bijvoorbeeld. Het nummer heeft zeker haar bekendheid in Nederland maar heeft de Nederlandse hitlijsten nooit bereikt. Luisteraars konden stemmen op hun favoriete Nederlandse songteksten.
 

Veldhuis & Kemper – Ravijn

“Want de allermooiste bloemen groeien vlak langs het ravijn, en om die te kunnen plukken moet je durven bang te zijn.”

Het nummer gaat over hoe de mannen beide liever iets uit de weg gaan wanneer het spannend begint de worden. Ze zingen over hoe er juist hele mooie dingen kunnen gebeuren wanneer je de stap neemt en er voor durft te gaan.
 

Frank Boeijen Groep – Zwart Wit

“Denk niet wit, denk niet zwart, maar in de kleur van je hart.”

Het lied werd geschreven nadat Kerwin Duinmeijer neergestoken werd en de gevolgen hiervan. Dit verhaal heeft Boeijen zo erg aangegrepen dat hij er een lied over wilde schrijven. Het motief van de moord wordt toegeschreven als racisme.

 

Acda en De Munnik – Als je bij me weggaat

“Als je bij me weggaat, mag ik dan met je mee?”

In dit nummer zingen Acda en De Munnik over de liefde van een man voor zijn vrouw. Hij zou niet weten wat hij zonder haar zou moeten.

 

Boudewijn de Groot – Avond

“Maar ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof in jou en mij.”

Het nummer werd geschreven door de zanger om zijn liefde aan zijn toenmalige vrouw te tonen.
 

Claudia De Breij – Mag ik dan bij jou

“Als het einde komt, en als ik dan bang ben, mag ik dan bij jou? Als het einde komt, en als ik dan alleen ben, mag ik dan bij jou?”

Het nummer gaat over gereedstaan en aanstaan voor anderen.

Zo zie je maar dat de bekendste nummers niet per se de mooiste songteksten hoeven te hebben. Met een lekker deuntje of een mooie stem kun je ook hoog in de hitlijsten eindigen. Wat is jouw favoriete songtekst?


 

Blog artikelen
casual-cases