Wat is Spotify Lyrics?

In 2019 is Spotify begonnen met het introduceren van Spotify realtime songteksten. Sinds 2021 is deze functie ook mogelijk in Nederland, voorheen kon je wel al de achtergrond van een bepaald nummer zien. Dit was de functie genaamd ‘Behind the lyrics’, maar dit gaat verdwijnen. Tijdens het luisteren van een liedje kun je nu omhoog schuiven en meezingen. De functie is beschikbaar voor zowel de betaalde versie als de gratis versie. De songteksten zijn voor nu alleen beschikbaar voor Engelse songs, de songtekst van een nummer van Snelle zul je dus voorlopig nog even op moeten zoeken. Op spotify kun je zo’n 70 miljoen nummers vinden. Het bedrijf Musixmatch verzorgt de songteksten voor Spotify, zij hebben een database met maar liefst 8 miljoen songteksten en dit aantal blijft iedere dag groeien.

 

Hoe kun je op Spotify songteksten bekijken?

  1. Open het afspeelscherm tijdens het afspelen van een nummer

  2. Swipe je scherm omhoog om zo aan de onderkant van je scherm de songteksten te zien.

  3. Terwijl je naar het nummer luistert, scrolt de tekst realtime mee. Net als bij een karaoke machine eigenlijk.

  4. Naast het realtime meezingen is het ook mogelijk om een songtekst te delen met je vrienden.

Mocht je niets zien wanneer je omhoog swiped? Dan is de informatie voor dat betreffende nummer waarschijnlijk nog niet beschikbaar. Spotify voegt iedere dag nieuwe songteksten toe, dus het kan dat jouw favoriete nummer binnenkort ook een songtekst heeft.

De nieuwe functie is beschikbaar op alle Spotify-apps met bovenstaande instructie. Via de desktop-app klik je als gebruiker op het microfoontje in de balk van het nummer dat nu afgespeeld wordt. Bij de Spotify TV-app vindt je de knop voor songteksten in de hoek van je scherm.

Blog artikelen
casual-cases