Geschiedenis van Pinkpop

Pinkpop is opgezet door 4 mannen in 1969. In het begin van het plan was het de bedoeling op Pinkpop een talentenjacht te maken, maar dit plan werd al snel aan de kant gelegd. Het begon dan uiteindelijk ook als een klein lokaal festival waar vooral bands uit de buurt kwamen optreden. Een jaar later wouden ze al groter uitpakken en werd de officiële naam “Pinkpop” bedacht. Het festival groeide en groeide totdat het in 1976 voor het eerst helemaal werd uitverkocht. Hierna was Pinkpop elk jaar opnieuw weer helemaal vol en begon het te groeien en te groeien. Sinds 1996 duurt het festival in totaal 3 dagen en zijn er meerdere podia te verkennen op het terrein. 

Artiesten

In de 50 jaar dat Pinkpop bestaat hebben er heel wat indrukwekkende artiesten op de podia gestaan. In totaal wel 500 verschillende. De artiesten variëren van pop tot rock, metal, dj’s en meer. Bekende buitenlandse artiesten die op Pinkpop hebben gespeeld zijn onder andere:

  • The Police
  • Red Hot Chili Peppers
  • The Rolling Stones
  • Bruce Springsteen
  • Metallica
  • Pearl jam
  • Smashing pumpkins
  • Lenny Kravits
  • En nog veel meer

Nederlandse en Belgische artiesten zijn ook veel te vinden op Pinkpop zo hebben Doe Maar, Golden Earring, Herman Brood, Stromae en K’s Choice ook allemaal op het festival gespeeld.

Camping

Je hebt in totaal vier verschillende campings bij Pinkpop. Caming A, B, C en de Glampink. Elke camping is uitgerust met toiletten en douches, kluisjes, eten en drinken, een EHBO en receptie. Als je op camping A verblijft, zit je het dichtste bij het festival terrein en bij camping C zit je het verste (wat in totaal 25 minuten lopen is. Camping tickets zijn alleen te reserveren via groep-tickets, dus wil je zeker een goede plek dan zul je op tijd moeten komen.

Prijzen

Een dag ticket voor Pinkpop kost tegenwoordig rond de €145.-. Wil je een weekend ticket van 3 dagen dan ben je €290.- kwijt, wat dus in verhouding stukken goedkoper is. Parkeer tickets kosten €22.50 per dag of  €37.50 voor een weekend. Een camping kun je alleen gebruiken als je een weekend ticket hebt, Pinkpop laat mensen met een dagtickets de campingterreinen niet slapen. Als je in het bezit bent van een weekendticket kun je  verblijven op een van de vier campings, je komt alleen binnen met een polsbandje en je ticket. Wil je luxer kamperen? Dat kan ook met de Glampink. Hier zijn verschillende luxere accommodaties te huur die van €157,50 tot €462 per persoon. Een consumptie voor een drankje kost €3.50.

Leuk weetje

Wist je dat de band Rage Against the Machine in 1994 zoveel mensen tegelijk heeft laten springen dat er een aardbeving werd gemeten op de schaal van richter?
 

Blog artikelen
casual-cases