Geschiedenis van Defqon

Defqon is een festival dat sinds 2011 ligt op het festival terrein in Biddinghuizen. Hiervoor werd een soort gelijk festival georganiseerd op het Almeerderstrand, maar hierna is het verplaatst. Sinds 2013 is Defqon super populair geworden en is het elk jaar uitverkocht. De naam van Defqon komt af van een Amerikaanse legerterm. DEFCON is de hoogste staat van paraatheid. Omdat de festival kaarten zo gewild zijn heeft de festivalorganisatie besloten om het van 3 naar 4 dagen uit te breiden in 2022. Er zijn twee grote hoofdpodia op het terrein genaamd “The Blue en “The Black”. The Blue is het hardstyle podium en The black is het hardcore podium. De zaterdag wordt afgesloten met de bekende vuurwerkshow die soms wel een halfuur lang duurt. 

Artiesten

Defqon heeft veel verschillende dancestijlen. Alhoewel hardcore en hardstyle het populairste zijn kun je er ook stijlen vinden als: Uptempo, extra Raw hardstyle, Party en Terror. Artiesten die op Defqon te zien zijn zijn onder andere

  • Headhunterz
  • Frenchcore familia
  • Spitnoise
  • Cryex
  • Scarra
  • Devin Wild
  • The spotlight
  • Digital punk
  • En nog veel meer.

Camping

Voor de mensen die zelf een tent meenemen is er de “Highlands Campground” hier kun je je eigen plekje maken en worden in de avond vaak feesten georganiseerd. Het bevat gratis douches en toiletten en heeft verschillende eet en chill plekken over de camping heen. Ga je voor een luxer campinggevoel dan kun je gebruik maken van de “Sanctuary campground”. Hier staan verschillende luxe tenten en huisjes waar je in kunt verblijven, ook krijg je verschillende luxe faciliteiten als gratis wifi, aparte douches, make-up en haar stylisten, game gebieden en nog veel meer. Als laatst heb je het  “Friend camp”. Dit is een kamp waar je samen met vrienden je eigen deel van de camping kunt huren, je kunt van deze plekken gebruik maken vanaf 20 personen en heet gaat omhoog tot 50.

Prijzen

Hoeveel je betaald voor de tickets dat hangt af van welke dag je gaat en hoelang je gaat. Een regulieren ticket op zondag kost bijvoorbeeld rond de €139 en een geliefde zaterdag ticket kost in totaal €199 voor een dag. Wil je een weekend ticket dan ben je €359 euro kwijt. De campingticket prijzen zijn heel erg moeilijk te zeggen aangezien dit van veel factoren afhangt. Als je een normale tent wilt huren voor het weekend zul je ongeveer €193 kwijt zijn. De munten heten op Defqon “Tokens” en deze kosten €19 voor 5 munten wat dus ongeveer €3.80 is per munt.

Weetje

Defqon zorgt in de buurt voor enorm veel geluidsoverlast. De gemeentes zijn opgestapt voor nog een ruimere omgevingsvergunning en er mag door de week na 11 uur geen harde muziek meer te horen zijn. Toch kregen ze in 2019 alsnog wel 400 klachten binnen. 

Blog artikelen
casual-cases