Gratis video bewerkingsprogramma’s

 • DaVinci Resolve

  Van dit bewerkingsprogramma is er een gratis en een betaalde versie. In de gratis versie is het programma al heel erg uitgebreidt. Ga je een professionele video bewerken en wil je nog meer opties? Dan is de betaalde versie zeker geschikt.

 • iMovie

  iMovie is een bewerkingsprogramma van Apple. Het is een prima bewerkingsprogramma maar het aantal opties is beperkt. Voor een beginnend editor is dit natuurlijk prima in gebruik.

 • Windows Movie Maker

  Door middel van Windows Movie Maker kun je met een gratis variant op een gemakkelijke manier video’s bewerken. Je kunt hier videobestanden inladen en deze gemakkelijk bewerken door verschillende effecten, laat ze in elkaar overvloeien of voeg filters toe, voor een gratis programma zijn er genoeg mogelijkheden.

 • MoviePlus Starter Edition

  Met MoviePlus kun je een picture-in-picture video maken. Bij een picture-in-picture ben je dus eigenlijk twee video’s tegelijk aan het bekijken. Het nadeel bij dit programma is dat je je e-mailadres achter moet laten wanneer je een video wilt downloaden. Tijdens dit downloaden moet je er goed opletten dat je geen gekke programma’s installeert.

 • LightWorks

  Dit programma is zeer uitgebreid en wordt gebruikt voor echte video montages. Op dit programma kan er met meerdere mensen tegelijk aan een project gewerkt worden. Het programma is wat ingewikkelder in gebruik maar zeer geschikt voor professioneel gebruik.

Betaalde video bewerkingsprogramma’s

 • Adobe Premiere Pro CC

  Met dit programma kan vrijwel alles in een video aangepast worden. Je kunt met meerdere personen in een team en tegelijk video’s bewerken.

 • Movavi Video Editor

  Dit programma kan gebruikt worden voor het professioneel bewerken van video’s. Het is een vrij ingewikkeld programma maar hiervoor zijn instructie video’s en artikelen gemaakt.

 • Final Cut Pro X

  Deze software is te gebruiken op Mac OS X. De tool is zeer geschikt voor professionals. Met Final Cut Pro X kan er veel gespeeld worden met kleuren om zo het mooiste effect te creëren voor je video’s.

Genoeg keuze dus, wanneer jij het doel weet voor je video kun je hier kiezen welk programma voor jou het meest geschikt is.


 

Blog artikelen
casual-cases