Muziek downloaden via YouTube

Downloaden van muziek via YouTube zonder premium account is officieel hartstikke illegaal. Voorheen ging het downloaden van muziek via YouTube heel gemakkelijk, maar sinds 2014 is dit verboden. Voor het downloaden van muziekbestanden via YouTube wordt er gebruik gemaakt van een converter. Een converter scheidt de muziek en de video bestanden van elkaar. Vervolgens wordt de muziek omgezet naar een mp3-bestand, daarna kan het bestand gedownload worden en heb jij je nieuwe muziek.

Op internet zijn er verschillende online converters te vinden. In een online converter kun je het linkje van jouw favoriete muziek plakken en de video omzetten naar een bestand naar keuze. Voor een muziekbestand heb je mp3-formaat nodig. Maar onthoudt deze manier van muziek downloaden is illegaal, dus het kan zomaar dat dit ineens niet meer werkt.

Naast een gratis (illegale) manier om muziek te downloaden heeft YouTube zelf YouTube Music Premium geïntroduceerd. Muziek en video’s kunnen online gedownload worden naar je mobiele apparaat waar ze dan offline geluisterd kunnen worden. Deze downloads verwijderen na 30 dagen mits je in de tussentijd minimaal 1 keer verbinding hebt gemaakt met het internet.

Muziek downloaden via 7digital

7digital is een online webshop waar muziek aangeboden wordt in hoge kwaliteit. Je kunt ervoor kiezen om losse nummers te kopen of het complete album. Het aanbod varieert van bekende Nederlandse muziek tot bekende Disney nummers.

Muziek downloaden via iTunes van Apple

Muziek kan ook gekocht worden via de winkel van Apple: iTunes. Itunes is standaard geïnstalleerd op Apple apparaten maar is ook beschikbaar voor Windows of Android. In de iTunes store zijn wel miljoenen nummers beschikbaar. De gekochte muziek kun je dan downloaden op verschillende apparaten.

Naast deze drie manieren zijn er nog verschillende andere opties om jou muziek te downloaden en deze offline te beluisteren. Je kunt een abonnement aanschaffen of betalen per nummer. Zo heb je apps als Soundcloud, Spotfiy, Deezer en ga zo maar door. Veel luisterplezier!

Blog artikelen
casual-cases