Geschiedenis van Lowlands

Lowlands is ook wel kort voor “A campingflight to Lowlands Paradise” en het is een Nederlands popfestival dat werd opgericht in 1967. Het begon door een kunstschilder die onder begeleiding was van het Utrechtste cultureel podium en voor de entree moest je toen nog 10 gulden betalen. In 1968 was het festival al een stukje groter en trok het veel bezoekers aan doordat Jimi Hendrix op het festival kwam spelen. Pas in 1993 kreeg het zijn officiële naam die we nu kennen en pas sinds 2011 bevind het zich op het festivalterrein in Biddinghuize. Het festival raakt al jaren op rij elke keer uitverkocht. Lowlands heeft veel verschilende podia, een nachtclub en dansvloeren. 

Artiesten

Lowlands verwelkomd elk jaar weer veel verschillende artiesten. Van pop tot rock kun je veel verschillende stijlen ontdekken op het festival. Grote namen verschijnen door de jaren heen, we zullen er een paar opnoemen

  • Billie Eilisch
  • Nothing but Thieves
  • Kendrick Lamar
  • Dua Lipa
  • Gorillaz
  • Jimi Hendrix
  • Queens of the stoneage
  • Muse 
  • En nog veel meer. 

Camping

Je hebt drie verschillende campingplekken op Lowlands. De normale camping, groepscamping en de camper camping. Op de normale camping kun jij je eigen tent opbouwen op een van de 6 verschillende terreinen. De normale camping heeft douches, toiletten en eet faciliteiten. Daarna heb je de camper camping waar je je eigen plek kan huren zodat je je camper of caravan daar kwijt kunt. Als laatste optie heb je de glamping, hier heb je verschillende opties in luxe. Je kunt voor een kleine ingerichte tent gaan maar ook voor een compleet huisje met een eigen douche en toilet. 

Prijzen 

Voor een weekend Lowlands betaal je rond de €325 . De gewone camping op het Lowlands terrein is compleet gratis, maar hier geld wel de regel vol is vol, al zegt Lowlands genoeg plek te hebben voor iedereen. Voor de camper camping ben je ongeveer een bedrag kwijt van €189 maar dit geld voor een voertuig korter dan 7.5 meter. Ga jij voor het luxere leven op de camping dan zul je een bedrag tussen de €300 en €900 kwijt zijn. Het verschil is dan een kleine tent met 2 bedjes of een grote luxe tent met een houten vloer, catering en luxe douches en toiletten. Voor een munt ben je €3.50 kwijt en het parkeren op het festival terrein kost ongeveer €29.50 voor een heel weekend als je deze van tevoren boekt. Ter plekke kost een ticket €39.

Weetje

Bij Lowlands is het alleen mogelijk om tickets te kopen voor drie dagen. Wel kun je met een bandje gewoon van het terrein op en af.

Blog artikelen
casual-cases