Meest gebruikte internetbrowsers

Chrome

De populariteit van Google Chrome is de laatste jaren flink gestegen en wordt nu het meest gebruikt. Een voordeel van Google Chrome is dat je Google account gekoppeld kan worden. Op deze manier gaat de navigatie een stuk gemakkelijker. Doordat de browser is ontwikkeld door Google, kan er makkelijk toegang verkregen worden tot de servers van Google.

Edge

Edge is een programma dat is ontwikkeld door Microsoft. Microsoft Edge is de opvolger van de veelgebruikte internetbrowser Internet Explorer. Een voordeel aan Edge is dat het automatisch wordt gesynchroniseerd met OneDrive.

Internet Explorer zelf is ook nog steeds populair. Tot 2003 was Internet Explorer het populairst maar dit veranderde toen Safari, Firefox en Chrome gelanceerd werden. Internet Explorer wordt nog steeds wel gebruikt doordat vele computers op bijvoorbeeld scholen nog gebruik maken van deze browser, dit zijn vaak ook oudere modellen.

Firefox

Firefox is ontwikkeld door Mozilla. Een van de redenen dat Firefox zo populair is komt door het gemak dat geboden wordt. Je kunt veilig gebruik maken van de browser, daarnaast is hij snel in gebruik en in het bezit van een pop-up blokkering.

Safari

Safari is een internetbrowser die is ontwikkeld door Apple. Het programma staat standaard op Apple apparaten. Hij kan enkel gebruikt worden op een Mac-computers, iPad, iPhone of iPod. Het voordeel aan Safari is dat je de startpagina geheel in kunt delen naar je eigen voorkeuren. De browser kan laten zien welke pagina’s je veel gebruikt of het kan je favoriete pagina’s weergeven.

Vaak wordt er gebruik gemaakt van de standaard browser op een laptop of computer. Maar een nieuwe browser is heel gemakkelijk zelf te downloaden. Welke is jouw favoriet?

Blog artikelen
casual-cases