Wat is een iPod?

Een iPod is een klein draagbaar muziek apparaat van het merk Apple. Met een iPod kun je digitale muziek en soms ook videobestanden afspelen die je via iTunes op iPod hebt gezet. Er zijn drie varianten: iPod Touch, iPod Shuffle en de iPod Nano. De meest iPod varianten kunnen bediend worden met slechts vijf knoppen.

Hoe werkt een Ipod?

Een iPod bestaat uit een beeldscherm met daaronder een draaiwiel. Op het draaiwiel zitten slechts vijf knoppen. Met uitzondering van de iPod Touch. Met een iPod kun je muziek luisteren en foto’s bekijken. Deze muziek en foto’s moet je eerst op je iPod zetten. Een iPod heeft ook een aantal extra mogelijkheden, zo kun je een aantal spelletjes spelen, een stopwatch zetten of afspraken in je agenda zetten.

Hoe zet ik muziek op mijn iPod?

Wanneer je een nieuwe iPod hebt gekocht wil je natuurlijk meteen muziek luisteren. Maar om muziek te luisteren moet er natuurlijk eerst muziek opgezet worden. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je je bibliotheek kunt synchroniseren.

 1. Download iTunes

  Je kunt liedjes toevoegen aan je iTunes bibliotheek door liedjes te downloaden via iTunes Store of muziek te selecteren die al op je computer stond.

 2. Verbind je iPod met je computer

  Verbind je iPod met de bijgeleverde USB-kabel. Wanneer het de eerste keer is dat je je iPod koppelt, volg dan de instructies op het scherm. Je iPod zal verschijnen onder ‘apparaten’.

 3. Pas de synchronisatie instellingen aan

  Je iPod komt onder het kopje ‘apparaten’ te staan. Klik op de iPod, dan kom je vanzelf op het tabmenu ‘overzicht’.

 4. Stel in welke muziek je wilt synchroniseren.

  Klik op het menu ‘muziek’ en selecteer vervolgens de optie ‘synchroniseer muziek’ en geef aan of je je hele bibliotheek wilt synchroniseren of alleen geselecteerde nummers.

 5. Wacht tot het synchroniseren is voltooid

  Klaar met het aanpassen van de gegevens? Klik dan op ‘toepassen’.

 6. Verwijder de iPod

 

Veel luisterplezier!

Blog artikelen
casual-cases