Wat is een mp3 speler en wat kun je er mee?

Een klein elektronisch apparaatje waarop je muziek kunt afspelen. De audiospeler wordt mp3 genoemd maar kan meerdere audio bestanden afspelen. Hoe een mp3 speler werkt leggen we graag voor je uit.

De geschiedenis van de Sony Walkman in 42 jaar

Een Walkman is een apparaat welke op batterijen werkt waarmee muziek beluisterd kan worden. Voor het luisteren van muziek heb je cassettebandjes nodig. De audiospeler had geen luidspreker maar alleen een uitgang voor een koptelefoon. Wil je weten hoe het apparaatje is ontstaan? Lees snel verder.

Al je favoriete muziek overal bij de hand met de Discman

De eerste Sony Discman kwam in 1984 op de markt. Dit was twee jaar nadat de cd-speler werd uitgebracht. De Discman had ongeveer de dikte van vier cd-doosjes. Voor de technologie van deze tijd was dat een hele prestatie want bijna alles wat in een normale cd-speler zat, zat nu ook in de Discman. Helaas zaten er ook nadelen verbonden aan de audiospeler wij vertellen je graag meer.

Apple iPod wat is het en hoe werkt het?

Een iPod is een klein draagbaar muziek apparaat van het merk Apple. Met een iPod kun je digitale muziek en soms ook videobestanden afspelen die je via iTunes op iPod hebt gezet. Met de iPod Touch bezit je zelfs over dezelfde functies als een iPhone, behalve dat je met de iPod niet kunt bellen. Hoe werkt de iPod en hoe zet je muziek op je Ipod Shuffle of Nano? Dat je lees hier.

casual-cases