Wat is een het?

Een mp3 is een elektronisch apparaat waarop je muziek kunt afspelen. Het eerste exemplaar kwam in 1998 op de markt. Een apparaat wordt een ‘mp3’ genoemd maar kan meer audio bestanden afspelen dan alleen het mp3 formaat. De apparaten zijn in verschillende maten en soorten verkrijgbaar.

Kan ik alleen mp3 bestanden luisteren?

Mp3 spelers kunnen meer bestanden afspelen dan alleen een mp3 bestand. Er is muziek die alleen gedownload kan worden in bepaalde bestandstypen, het kan zijn dat deze bestanden ook afgespeeld kunnen worden op een mp3. Denk hierbij aan de bestandstypen zoals: wma, flac, ogg, en aac. Steeds meer mp3’s hebben naast muziek ook een display om videobestanden of foto’s op af te spelen.

Maar ook mp3 spelers worden steeds slimmer. Zo bevat een iPod touch veel dezelfde functies als een iPhone, een van de grote en weinige verschillen is dat je niet kunt bellen met een iPod. Er zijn ook steeds meer mp3 spelers waarmee je muziek op Spotify kunt luisteren. Met de nieuwste mp3 spelers kun je je draadloze koptelefoon koppelen.

Hoe zet ik muziek op mijn mp3 speler?

Dit verschilt natuurlijk per apparaat, maar de basis van de meeste mp3 spelers is als volgt. De onderstaande instructies zijn niet van toepassing op een iPod.

  1. Stop de mp3 speler in je computer door middel van de bijgeleverde USB kabel.

  2. Als het goed is komt er nu een pop-up op je beeldscherm met de vraag wat je wilt doen met dit apparaat. Klik op ‘map openen en bestanden weergeven’.

  3. Open nu de map waar de liedjes staan.

  4. Je kunt nu de muziek selecteren die je op je mp3 speler wilt. Klik met de rechtermuisknop op de bestanden en klik op ‘kopiëren’.

  5. Ga terug naar de map van je mp3 speler. Klik nu rechtmuisknop ‘plakken’.

  6. Als laatste kun je de mp3 speler uit de computer halen en je nieuwe nummers luisteren.

 

Kies jij voor een mp3 speler of ga je toch voor muziek luisteren op je telefoon?

Blog artikelen
casual-cases