Spaanse muziek

Deze muziek bevat invloeden vanuit Europa en Arabië. De muziek wordt vaak geassocieerd door instrumenten als de gitaar en castagnettes. De muziek is vaak hartstikke vrolijk en lekker zomers. Voor een lijstje met de leukste Spaanse hits en artiesten lees dan zeker verder.

Klassieke muziek

Klassieke muziek is ontstaan tussen 1600 en 1900 en kan onderverdeeld worden in drie perioden. De Barok, Classicisme en Romantiek. Bekende namen uit deze genre zijn Beethoven, Bach en Mozart. Meer weten? Neem dan zeker eens aan kijkje naar onze blog.

Volksmuziek

Trekzak, doedelzak, bouzouki, aulos allemaal instrumenten die veel gebruikt worden in de volksmuziek. Volksmuziek is een muzieksoort welke heel erg verschilt per cultuur, iedere gemeenschap heeft zijn eigen rituelen en kenmerken. Wij vertellen je graag meer over volksmuziek.

Jazz muziek

Jazz kun je onderverdelen in verschillende stijlen. Kenmerken van Jazz zijn Swing, Syncopen, improvisatie en de instrumenten. Er worden verschillende soorten instrumenten gebruikt om deze swing en syncopen te creëren. In ons artikel over Jazz muziek lees je alles wat je wilt weten over deze genre.

R&B muziek

R&B muziek en Rhythm and Blues worden vaak door elkaar gehaald. Zo komt Rhythm and Blues voort uit Blues muziek en is R&B ontstaan door het gebruik van drumcomputers en synthesizers. Meer weten over de muziekstijlen of de verschillen? Lees dan zeker verder.

Rock ‘n Roll muziek

Rock and Roll muziek is een combinatie van twee verschillende muziekstijlen. Het is een mix van R&B en C&W. Een bekende artiest in de Rock ‘n Roll is Elvis Presley. Die naam zal je vast wel bekend voor komen. In dit artikel gaan we dieper in op de kenmerken en het ontstaan van Rock and Roll.

Pop muziek

Je hebt Pop muziek als in populaire muziek maar je hebt ook de genre Pop muziek. Rond de jaren ‘50 en ‘60 betekenden deze genres ongeveer hetzelfde. Het zijn liedjes van enkele minuten waar de refreinen de basis vormen. Meer weten over Pop muziek en over The King of Pop? Wij vertellen je graag meer.

Elektronische muziek

Elektronische muziek is een verzamelnaam voor muziek welke wordt geproduceerd door elektronische instrumenten. Er zijn verschillende soorten: onder andere Techno, Trance, Trap, House of Hardstyle. Kom hieronder meer te weten over de muziekgenre en de verschillende soorten.

 

 

casual-cases